chiazaad diabetes

Chiazaden houden je bloedsuikerspiegel in balans

Om het lichaam van energie te voorzien, moet je voedsel binnen krijgen. Suikers zorgen voor een extra snel effect als het gaat om het krijgen van meer energie. Het probleem is echter dat teveel zorgt voor een te hoge bloedsuikerspiegel.

Chiazaden dragen bij aan het in balans houden van je bloedsuikerspiegel en voorzien je lichaam van de energie dat het nodig heeft.

Het eten van chiazaad voorziet het lichaam niet alleen direct van energie, het zorgt ook voor meer uithoudingsvermogen. Door Chiazaden ongeveer 10 minuten te laten weken in wat water, ontstaat er een soort gel. Door het eten van deze gel wordt de omzetting van koolhydraten naar bloedsuikers vertraagd.

Het hebben van een te hoge bloedsuikerspiegel leidt tot meer hongergevoelens, waardoor het aantal calorieën dat je lichaam binnenkrijgt toeneemt. Het eten Chiazaden geeft het lichaam een vol gevoel. Hierdoor is er geen behoefte meer om extra te eten.

Personen die lijden aan de chronische aandoening diabetes, hebben sneller last van een stijgende bloedsuikerspiegel. Deze aandoening komt voor bij 2% van de wereldbevolking en kenmerkt zich door de hoge gehaltes van glucose (suikers) in het bloed. Koolhydraten zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel (meer info).

Personen die te maken hebben met deze aandoening hebben minder koolhydraten en meer proteïnen en vezels nodig. Chiazaden zijn daarom de perfecte aanvulling aan het dieet van diabetici. De Chiazaden bevatten namelijk veel proteïnen en vezels en hebben daarnaast een laag koolhydraten- en vetgehalte.

De langzame omzetting van koolhydraten naar bloedsuikers werkt ook in het voordeel van diabetici. Chiazaden werken echter alleen in combinatie met een aangepast voedingspatroon en levenswijze. Ook is het belangrijk de aanwijzingen van de arts goed op te volgen. Het regelmatig sporten is ook van belang

Nog een voordeel van het gebruiken van Chiazaden is dat de zaden kunnen zorgen voor het controleren van insuline in het lichaam. Insuline is een hormoon dat glucose (suikers) transporteert van het bloed naar de spieren en de lever. Waar het weer door het lichaam omgezet wordt naar brandstof. Doordat het insulinegehalte gereguleerd kan worden, kan worden opgevangen wanneer de suikers in het lichaam te hoog zijn. Dit zorgt weer voor een stabiele stofwisseling waardoor het lichaam langer een voller en energieker gevoel heeft.