Diabetes

Wat is Diabetes? Leer alles over suikerziekte en de verschillen tussen diabetes type 1 en type 2. Leer de symptomen herkennen.

Soorten insuline

Pati├źnten met diabetes moeten meerdere keren per dag insuline spuiten. Insuline is een hormoon in het lichaam dat wordt afgescheiden door de alvleesklier. Dit hormoon zorgt er voor dat de bloedglucose wordt opgenomen in de lichaamscellen om te dienen als energie.

Bloedsuiker te laag (Hypoglykemie)

Hypoglykemie en hyperglykemie kunnen regelmatig voorkomen bij mensen met diabetes mellitus. Deze typische verschijnselen bij diabetes kunnen levensgevaarlijk zijn. Het is daarom van belang goed met je bloedsuikerwaarden om te gaan Bij de behandeling van diabetes mellitus wordt gestreefd naar een normaal glucosegehalte van het bloed (bloedsuiker).

Bloedsuiker te hoog (Hyperglykemie)

Hyperglykemie en hypoglykemie kunnen regelmatig voorkomen bij mensen met diabetes. Deze typische verschijnselen bij suikerziekte kunnen levensgevaarlijk zijn. Het is daarom van belang goed met je bloedsuikerwaarden om te gaan Bij de behandeling van diabetes mellitus wordt gestreefd naar een normaal glucosegehalte van het bloed (bloedsuiker).

Effectieve Behandeling Pijn bij Diabetes

Een nieuwe behandeling bij de bestrijding van pijn bij diabetes mellitus blijkt heel effectief. Het gaat om een zogenaamde ruggenmergstimulatie, waarbij een elektrode tegen het ruggenmerg wordt geplaatst die pulsen afgeeft aan de zenuwbanen.